De deur gaat open!

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Voorlezen in de Advent en Kerstperiode

Ieder jaar verschijnen er nieuwe prentenboeken voor de Advents-en Kerstperiode. We kozen er enkele uit het enorme aanbod.

kleine-uil-cover

 

Marjet de Jong, Kleine Uil wordt wijs, een adventsverhaal voor 24 dagen
In dit verhaal gaat Kleine Uil op zoek naar wijsheid. Die zal hij vinden op de donkerste plek op aarde. Eerst zoekt Kleine Uil dichtbij, dan gaat hij de wijde wereld in, om ten slotte aan te komen in Betlehem. Lees elke dag een stukje voor uit deze ontdekkingsreis die eindigt in de stal bij het pasgeboren kindje. Een hit van onze website Geloven Thuis, nu ook als lief boekje! Bestel snel! Dit kan in de webwinkel van Adveniat.

Prijs € 8,95

 

stille-nacht-heilige-nacht2

 

Dusíková, Maja, Stille nacht, heilige nacht.

Met dit kleine adventsboekje( 15x15 cm)  kunnen de dagen tot aan Kerstmis worden afgeteld met de sfeervol geïllustreerde adventskalender op het omslag. Daarnaast wordt verteld hoe 'Stille nacht, heilige nacht' is ontstaan en staat de volledige tekst van het lied erin, zodat iedereen mee kan zingen met het bekendste kerstlied ter wereld.

Adventskalender op het omslag: zo gaat er telkens een nieuw deurtje open

 

 

de-ster-van-bethlehem

 

Marcus Pfister, de Ster van Bethlehem

Met dit kleine adventsboekje kunnen de dagen tot aan Kerstmis worden afgeteld met de sfeervol geïllustreerde adventskalender op het omslag. In het boekje staat het klassieke kerstverhaal over de geboorte van het kindje Jezus. Het voorlezen hiervan in de adventstijd is de perfecte voorbereiding op Kerstmis!

Met 24 kleine deurtjes die een voor een open gaan!

 

een-sta-vol-mensen

Karen Williamsen, Een stal vol mensen

Een stal vol mensen. Groot boek met heldere illustraties. Met grote uitvouwpagina met de kerststalscène. Baby Jezus wordt geboren in een stal. Lees mee en kijk wie er allemaal op bezoek komen! De leuke uitvouwpagina maakt het verhaal nog levendiger voor peuters. Het kerstverhaal wordt eenvoudig verteld. De pagina's zijn van een zeer stevige papiersoort. Het boek is gebonden en heeft een harde kaft; echt een mooi cadeau voor peuters die voor het eerst kennismaken met het kerstverhaal.

kerstfeest

 

Francesca Crespi, Kerstfeest

Zes schitterende pop-ups beelden de geboorte van Jezus uit in deze eenvoudige navertelling van het kerstfeest. Elke pop-up heeft lipjes om aan te trekken, beweegbare onderdelen en afbeeldingen die naar voren uitklappen. De laatste pop-up geeft, nadat je de deuren hebt open gedaan, een prachtig inkijkje in de kerststal.

 

Natuurlijk vind je in iedere kinderbijbel het kerstverhaal! Vaak kan je het verhaal in vijf stukken verdelen. Zo kan je elke zondag van de Advent een stukje vertellen en op Kerstmorgen  gaat het natuurlijk over de geboorte van Jezus. Met Driekoningen vertel je over het bezoek van de drie wijzen.

kerst-bijbel-voor-kinderen-IMG 8593

 

eerste zondag: de engel bezoekt Maria
tweede zondag: oproep volkstelling, Maria en Jozef gaan op weg naar Bethlehem
derde zondag: geen plaats in de herberg
vierde zondag: de herders in het veld

Kerstmis: de geboorte van Jezus

 

 

het verhaal van kerstmis vkEen onmisbare klassieker is 'Het verhaal van Kerstmis', een  groot formaat prentenboek met alle klassieke scenes uit het geliefde kerstverhaal.

* Maria en de engel
* Jozef droomt en op reis naar Betlehem
* Geen plaats in de herberg
* Herders op de velden
* Geboren in een stal
en in de volgende hoofdstukken volgen nog: de opdracht in de tempel, het bezoek van de wijzen en de reactie van koning Herodus, de vlucht naar Egypte en de terugkeer naar Nazereth.

Te verkijgen in onze webwinkel.
 

EK

 

Artikelen in dit thema De deur gaat open!

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook