Naar de overkant

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Samen doen in de zomer

* Horen of er een echo is in een tunnel, in de bergen.....

bever roept en echo antwoord

* Schaduwtikkertje

schaduw tegen een muur

* Wie heeft de langste schaduw, wie de kortste? Controleren op verschillende tijdstippen van de dag.* silhouetten knippen
Zet de diaprojector of een felle (bouw)lamp aan, zodat je een mooi verlicht vlak op de muur hebt. Ga er voor staan. Je schaduw valt op de muur. Teken je silhouet na! Wel eerst papier tegen de muur bevestigen!* Een schimmenspel maken en opvoeren.
Verzin samen met je kinderen een eenvoudig verhaal. Teken de contouren van de spelers en de dingen die een rol in het verhaal spelen uit karton en knip ze uit. Plak ze bijv. op de houten stokjes van ijsjes of stokjes die je gebruikt om verf mee door te roeren.
Maak het toneel. Zet een tafel op zijn kant en hang m.b.v. een touw er een wit laken boven. Je ziet dan alleen de schimmen en de makers van de stemmen en de "spelers" blijven verborgen achter het tafelblad. Zet een felle (bouw)lamp neer achter het laken, zodat de schaduwen van de schimmenspelers goed zichtbaar zijn. Ook de poppenkast is voor dit doel erg geschikt. Maak zitplaatsen voor het laken. De voorstelling kan beginnen!

* Aanschaffen: Op stap met de bijbel,doeboeken.
In dit kleine koffertje zitten 4 puzzelboeken, 2 kras-en kleurboeken en vier viltstiften.

op stap met de bijbel doeboekjes

Al kleurend komen de verhalen van Mozes en David uit de verf en al puzzelend komt een aantal thema"s uit het Nieuwe Testament aan de orde.
Leuk voor een regenachtige dag!

met de bijbel op stap doeboekjes

EK

Artikelen in dit thema Naar de overkant

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook