Naar de overkant

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Voorlezen in juni 2008

Thema:
Deze junimaand staat in het teken van varen. Dan heb je te maken met een waterkant, van een sloot, een rivier, een meer of het strand. Vanaf deze kant naar de overkant.... met een roeibootje, een zeilboot of een echt schip. Waar varen we naartoe?

Voorlezen uit de koffertjes:Beginnen maar
Uit het hoofdstuk "Naar je eigen plek" het versje "Naar Engel-land" op blz. 17.

Ga je mee?
Uit hoofdstuk 11 het verhaal "laat ons gaan" op blz 12
en het versje "land van onze dromen" op de achterkant.

Het geheim van het vuur
Uit het hoofdstuk "het geheim van het vuur" het versje "zomaar ineens" op blz. 67

Voorlezen uit prentenboeken:

De eindeloze reis

voorkant prentenboek de eindeloze reis

In dit prentenboek van Fulvio Testa kruip je als het ware in een schilderij. De reis begint..... waar gaat de boot naartoe? Komt het jou hier ook zo bekend voor?
Vanaf 3/4+. (isbn 90 5579 604 2)

Woeste Willem

voorkant prentenboek Woeste Willem

Woeste Willem is een zeerover, met pensioen. Hij is het liefst alleen. Maar een huilende Frank boven op het dak, daar kan hij niet tegen. En zo ontstaat er voorzichtig een vriendschap. Woeste Willem vertelt stoere verhalen en samen bouwen ze een vlot. Maar daar durft Woeste Willem niet zomaar op, hij kan namelijk niet zwemmen en is bang. Maar daar heeft Frank wel een oplossing voor...
Geschreven door Ingrid & Dieter Schubert, vanaf 4/5+ (isbn 90 6069 841 x)

Doortje wil naar de zee kijken

kijktafel met doortje wil naar de zee kijken

Doortje is samen met haar grote, drukke familie een dagje naar het strand en het liefst zou ze alleen maar naar de zee kijken, op een stil plaatsje. Luisteren naar wat de golven haar vertellen. Maar daar denken de andere familieleden heel anders over.....
Geschreven door Carli Biessels & Patsy Backs, vanaf 5+ ( isbn 90 5247 300 5)

Aan de overkant

aan de overkant voorkant prentb

Dit prachtige verstilde boek van Nicole de Cock vertelt zonder woorden hoe twee kinderen, die elk aan een kant van een woest stromende rivier wonen, met elkaar in contact proberen te komen. Vele pogingen mislukken, maar dan bouwen ze een bootje.... (isbn 90 257 4150 9)

kijktafel aan de overkant

Van winterkrans tot zomerdansIn dit prachtige boek vind je voor alle seizoenen en (christelijke) jaarfeesten gedichtjes en tekeningen. In de rubriek kijktafels wordt dit boek vaak als achtergrond gebruikt. Deze maand voor het St. Jansfeeest.

EK

Artikelen in dit thema Naar de overkant

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook