Naar de overkant

Verdiepen

Hier vind je achtergrondinformatie bij het thema, voedsel voor je spiritualiteit
en tips voor de geloofsopvoeding.

Het strand als vindplaatsWeinig plekken zijn zo opwekkend als het strand, want daar heb je water, wind, aarde en vuur (de zon, een kampvuur) samen. Terwijl deze natuurkrachten de zintuigen prikkelen, kijk je uit over de oneindigheid van de zee. Wat is een betere plek om Gods schepping te ontdekken? Zeker iets voor de geloofsopvoeding in de zomer(vakantie)!

Aan het strand vader en kind

Ja, oké, een dag op het strand is niet altíjd zo"n bezinnend gebeuren. In Nederland is het strand meestal drukker dan we zouden willen en de omliggende commercie heeft weinig romantiek. Kinderen hebben meestal een andere agenda dan rustig, diepzinnig genieten van de natuur. Bij hen leven eerder dwingende vragen als: Wie is de baas van het zandkasteel en wanneer komen die ijsjes nou? Het komt vaak voor in het leven, dat onze hoogste verwachtingen – “Zo"n dag kan niet stuk!” – teleurgesteld worden. En toch: het mooie is, net als je denkt: "Wat een puinhoop! Wat een mislukking"! , dan komt er redding in de vorm van een heerlijke briesje of een lief gebaar tussen broer en zus. Met een beetje geduld komt het toch wel goed.

spelen in de branding

Dus: maak er iets van.Hoe haal je uit zo"n dag een spiritueel leermoment? Vooral door te genieten. Ja hoor, zo gemakkelijk is het, net als zo vaak in het leven. God heeft alles voor ons gemaakt, heeft wonderdaden voor ons verricht en vindt het fijn als we daarvan profiteren en genieten. God heeft trouwens ook plezier in zijn schepping:

· “God bekeek alles wat Hij gemaakt had, en Hij zag dat het heel goed was.” Genesis 1,31
· “De Heer vindt vreugde in zijn volk” – Psalmen 149,4.
· “En er klonk een stem uit de hemel: "Jij bent mijn geliefde Zoon, in wie Ik vreugde vind".” – Marcus 1,11

God vraagt niet altijd om inzet en offers. Hij heeft tenslotte zelf ook een rustdag genomen. Ga dus lekker genieten: schep met de Schepper, zwem met zijn visjes en wordt verwarmd door zijn zon. Ter ere van de Schepper die onze rust en plezier mogelijk maakt, bied ik de volgende lofzang aan, met excuses aan Psalm 148.

Halleluja!
Loof de Heer, jullie onderbedolven mannen,
Loof Hem, O gloeiende vrouw,
Loof Hem, moe, plakkerige kinderen,
Loof Hem, smeltend ijsje nou!

zandkasteel

TS

terug naar nieuwspagina
lees verder in de rubriek wortels

Artikelen in dit thema Naar de overkant

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook