Stenen gaan leven I

Bidden en vieren

Hier vind je voorbeelden van gebedjes en viermomenten voor thuis,
en informatie over rituelen en tradities.

Sobere maaltijd

In de veertigdagentijd voelen we ons speciaal verbonden met de mensen in Afrika en Azië. Mensen die vaak geen schoon water hebben of van de gezondheidszorg gebruik kunnen maken. Ook de kinderen kunnen vaak niet naar school.
De vastenaktie 2010 steunt dan ook middels kleinschalige projecten de mensen in de derde wereld. www.vastenaktie.nl

logo vastenaktie

Thuis in je gezin kan je ook aan deze actie aandacht besteden. Vertel iets over een project dat je aanspreekt en stel de kinderen voor om één of meerdere keren een "sobere" maaltijd te houden. Dit is een maaltijd waarbij je bijvoorbeeld alleen rijst eet, zonder iets erbij. Je kan ook kiezen voor een eenvoudige linzensoep of alleen brood. Heel veel kinderen krijgen zo"n maaltijd maar één keer per dag!
Een alternatief zou kunnen zijn om bijvoorbeeld tijdens de 40-dagentijd geen toetje als afsluiting van de maaltijd te serveren, maar bijvoorbeeld samen thee te drinken.
Je zou dan ook op de gespreksvraag van de dag die je op de tafelkalender vindt kunnen ingaan.

sobere maaltijd rijst

Tijdens de (sobere) maaltijd zou je een kaarsje kunnen aansteken en speciaal voor de mensen en kinderen uit "jullie" project kunnen bidden. Andere viertips vind je bij de opzet voor een klein viermoment in de 40-dagentijd dat je ook in deze rubriek vindt.
Het geld dat jullie door deze sobere maaltijd uiitsparen gaat natuurlijk in het mooie spaarboxje op de kijktafel. Aan het eind van de 40-dagentijd kan je het bedrag dan overmaken!

stgl de grote wereld kring om edelstenen heen

In veel parochies worden er ook dergelijke maaltijden georganiseerd. Meestal zijn gezinnen hierbij van harte welkom!

sobere maaltijd parochie

EK

terug naar nieuwspagina
lees verder in de rubriek Vieren

Artikelen in dit thema Stenen gaan leven I

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook