Stenen gaan leven I

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Bloemen kweken - Geduld met een hoofdletter

De tijd na Pasen is bij uitstek de tijd om samen met je kind te werken in de tuin of op je balkon. En als je die niet hebt kun je misschien een vensterbank tot minituintje bestemmen.
Ga met je kleine naar een tuincentruml en zoek samen een zakje bloemzaad uit. Kies iets dat makkelijk kiemt zoals oostindische kers of cosmea (aanbevolen!). Maak thuis een of meer zaaibakjes bijvoorbeeld van wegwerpbakjes van de chinees. Doe er een laag aarde in, strooi de zaadjes gelijkmatig uit, werk ze een beetje onder en maak het geheel goed vochtig met scheutjes water of een plantenspuit. Zet het bakje op een zonnige/warme plaats. Het kiemen gaat sneller als je er transparante folie over spant. Niet helemaal afsluiten.
In de week (weekjes) van wachten kan je kind een eigen bloempot beschilderen. Zodra de jonge plantjes enige zelfstandigheid vertonen laat je je kind "de beste" uitzoeken. Die plant je in haar of zijn potje. De rest plant je zelf uit. Pas na half mei mogen de plantjes naar buiten. Volg het proces samen. Je kan er een paar dankbare woorden bij zeggen over God die alles zo mooi maakt.

zaad en tuinierend kind

Artikelen in dit thema Stenen gaan leven I

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook