Stenen gaan leven I

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Op ontdekkingstocht in de lente

bloesemboom helderblauwe lucht voorjaar

Ga samen met je kinderen op ontdekkingstocht!
De allerbeste tip voor deze tijd is om naar buiten te gaan.
Pasen speelt zich voor je eigen ogen af. Van dood naar leven! Knoppen die op springen staan, overal pasgeboren dieren, fruitbomen die in bloei staan! Overweldigend: als er een tijd is om een relatie te leggen tussen God en de schepping, dan is het wel nu!

* Maak samen een collage met plaatjes van baby-dieren. Lammetjes, kalfjes, kuikentjes, veulentjes, welpjes..... Zet deze op de lente-kijktafel.

* Op de site van Vogelwacht Nederland worden sinds 1 maart zeven vogel-paartjes via een webcam gevolgd. o.a. Koolmeesje, ooievaar, torenvalk. oehoe, boomklevertje. Het is erg leuk om van zo dichtbij een kijkje in de verschillende nesten te kunnen nemen. Je kan ook de bijzonderste momenten van de afgelopen periode aanklikken. Ga naar beleefdelente.nl

vogelnestje
* Ga een fietstocht maken. En hou een wedstrijd. Wie ontdekt het eerste lammetje in de wei? Een bollenveld? Of wilgekatjes of fluitekruid? Een molen, een paardebloem?* Ga de tuin in of naar het park. Kijk of je samen de namen weet van de bloeiende struiken en bomen. Hoe was het ook alweer? Prunus of magnolia? Forsythia of jasmijn?

magnoliaboom

* Maak een plekje in de tuin waar je kind bloemen of tuinkers kan zaaien. Misschien in de vorm van zijn of haar naam?

* Met een schepnetje kikkerdril uit de sloot of vijver halen. Doe het in een glazen bakje en zie hoe ze veranderen in dikkopjes....

kikkervisjes vangen

* Weleens met een vergrootglas naar een mier gekeken? Of naar ontkiemd tuinkers? Je ontdekt een nieuwe wereld!

tuinkers net opgekomen

* Ga lekker naar buiten, naar het bos of de speeltuin. Het lentezonnetje schijnt en de knoppen aan de bomen veranderen in blaadjes. Zie je wel?

kinderen in speeltuin foto Tim

* Speel samen memory of het kwartet uit een van de koffertjes. Ontdek waar het tweede kaartje ligt. Wie heeft er de ontbrekende kaart van de bijbelse dieren?

lammetje kwartet

EK

Artikelen in dit thema Stenen gaan leven I

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook