Stenen gaan leven I

Knutselen en doen

Hier vind je tips en ideeën om samen met je kinderen binnen of buiten
creatief bezig te zijn rond het thema.

Vasten-tools 2010

tafelkalender

geloven thuis
Deze 40-dagentijd werken we op deze site de zes thema"s uit van de tafelkalender die in het koffertje "Ga je mee?" zit. In de rubriek kijktafels kan je zien hoe we de zes thema"s visualiseren met stenen. Ook zochten we prentenboeken waar stenen de hoofdrol spelen, die bij de vasten-thema"s passen. In de rubriek wortels verdiepen we de thema"s.

informatie over vasten
Heb je (nog) geen tafelkalender? Zijn je kinderen jonger of ouder? Wil je je graag een beetje inlezen over wat vasten is? Is er een manier die bij jou en je gezin past? De vastenactie maakte een boekje: Vasten voor starters. Ervaringsverhalen, weetjes, achtergronden en praktische tips Voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook met tieners!

vastenboekje voor starters

Er is ook een gezinspakket verkrijgbaar, daar zit dit o.a. boekje in, een spaarboxje en een placemat. Je kunt het bestellen onder 'scholen', bij het 'lesmateriaal' bij de vastenactie. Bestellen? Ga naar..... Op de site van de Vastenactie kan je ook van alles vinden over de projecten die de parochies willen steunen. Je kan je hier met je gezin bij aansluiten.

invalshoek vanuit de PKN
Voor kinderen vanaf acht jaar ontwikkelde de PKN (Protestantse Kerk Nederland) de Kids-kalender, veertig dagen onderweg naar Pasen.

vasten: kids kalender _spaarbox + vasten boekje close-up

Samen met Victor uit Bolivia en Mozes die we kennen uit het bijbelboek Exodus leven we naar Pasen toe. Deze figuren kun je uitknippen en eventueel een plaatsje geven op of bij de kijktafel.
Wil je deze kalender met spaarboxje bestellen? Ga naar de webwinkel PKN....

Het spaarboxje past natuurlijk prima op de kijktafel. Hieronder vind je een kijktafel in Afrikaanse sfeer met als thema : je steentje bijdragen

stgl: de grote wereld kijktafel ellie
EK

Artikelen in dit thema Stenen gaan leven I

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook