Stenen gaan leven I

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken bij het thema 'Stenen gaan leven'

versierde 'teruggeefstenen 1'

Ook voor deze veertig-dagentijd vonden we verrassende prentenboeken. In elk prentenboek spelen stenen een (hoofd)rol. De prentenboeken passen goed bij ons thema 'stenen gaan leven' en verdiepen op hun eigen wijze de verschillende weekthema"s voor deze veertig-dagentijd: aanpakken, opruimen, contact, samen doen, de grote wereld en mee-beleven.

Bravo, klein wit visje

bravo klein wit visje voorkant

De toren van verschillende steentjes die Klein Wit Visje heeft gebouwd is door Inktvis omgegooid. Ook haar lievelingssteen is gebroken! Zeepaardje troost en Schildpad brengt een nieuwe steen, Haai maakt Klein Wit Visje bang, maar het visje bouwt dapper verder. Uiteindelijk is de toren weer even mooi als eerst. Daar kan Klein Wit Visje trots op zijn!

bravo klein wit visje verdrietig om gebroken steen

Bravo, klein wit visje, Guido van Genechten (isbn 979-904481391)
Past op heel eenvoudige wijze voor de allerkleinsten bij alle week-thema's van 'stenen gaan leven'.

Max en de fiets

max en de fiets voorkant

Max kan nog niet niet zo lang fietsen. Dan ligt er een grote steen op zijn pad.....

Max en de fiets, Guido van Genechten is op dit moment in herdruk, maar past wel feilloos bij het het thema aanpakken c.q. struikelstenen. Voor beginnende fietsertjes!

Steen Soep

Steen soep voorkant

Vos heeft honger en hij vraagt de dieren om wat te eten. Niemand wil hem echter iets geven. Daaom bedenkt Vos een slim plan...Hij gaat steensoep maken! Kom nou- soep van een steen? Dat is toch hartstikke vies? Maar met de nodige sluwheid, weet Vos er een heerlijk soepje van te maken. Het perfecte recept voor een smakelijke hervertelling van een klassiek verhaal.

de vos maakt steen soep

Steen Soep, Tony Bonning & Sally Hobson (isbn 90-251-0884-4)
Past bij alle weken van ons thema 'stenen gaan leven' . Vanaf 3 jaar en ouder.

Waarom jij er bent

waarom jij er bent voorkant 1

De hond, de bakker, de soldaat, de grootmoeder, de steen, de dood en als laatste de moeder, allemaal geven ze hun eigen antwoord op de grote vraag waarom je er bent.......

waarom jij er bent: steen:je bent er om te zijn

Waarom jij er bent, Wolf Erlbruch (isbn 90-451-0139-4)
Past vooral bij de weekthema's contact en samen doen. Geschikt vanaf 4 jaar....

Max en de toverstenen

max en de toverstenen voorkant

Op een rotseiland midden in de zee woont Max, de rotsmuis, met zijn vrienden. Op een dag vindt Max een prachtige flonkerende steen, die licht en warmte geeft.

max en de toverstenen binnenkant met muizen en flonkerende stenen

Hoe deze vondst het leven van de rotsmuizen op het eiland verandert, kan de lezer in het tweede deel zelf bepalen. Want daar ontwikkelt het verhaal zich in twee richtingen: een goede en een slechte. Met dit prentenboek wil Marcus Pfister laten zien dat iedereen door zijn handelen invloed heeft op de toekomst van de aarde.

versierde teruggeefstenen 2

Max en de toverstenen, Marcus Pfister (isbn 90-5579-203-9)
Dit boek past ook bij alle thema's van 'stenen gaan leven'. Vanaf vier jaar.

zelf lezen of voorlezen:
Nujan en de geheimzinnige steen

Nujan en de geheimzinnige steen voorkant

Nujan, een jonge boomling verwoest in eerste instantie onder invloed van een boosaardige vleermuis de restanten van een oeroud bos te midden van ruïnes.
Maar dan vindt hij een prachtige steen. Ineens wordt zijn wereld anders. Hij ziet nieuwe dingen en krijgt vrienden. Samen maken ze een begin om het bos te herstellen. De belevenissen van twee uilen en hun zorg voor hun jongen wordt mooi door het verhaal heen gevlochten. Ook moet je puzzelen op een geheimschrift. De steen blijkt uiteindelijk bij de kroon van de nieuwe koning van het bos te horen......

Nujan, en de geheimzinnige steen, Martine Altmann (isbn 90-6238-718-7)
Mooi verhaal om voor te lezen (vanaf zes jaar) of zelf te lezen (8-10)
Past goed bij alle weekthema's met een accent op contact, samen doen en de grote wereld.

Bijbelverhalen
Voor bijbelverhalen waar stenen een rol spelen verwijzen we je naar de rubriek 'verhalenvertellen', waar je een selectie vindt van passende verhalen uit verschillende kinderbijbels. Ga naar......

EK

Artikelen in dit thema Stenen gaan leven I

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiële steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook