Stenen gaan leven I

Vertellen

Hier vind je nieuwe versjes en verhalen, en advies over kinderboeken
en bijbelverhalen bij het thema.

Prentenboeken in de lente, april 2008

Voor deze lentemaand koos ik een aantal boeken rond groeien en identiteit.

binnenkant de kleine boom vogels

Allereerst het prentenboek: de kleine boom uit het koffertje "Beginnen maar!" van Jack Visker en Anne Westerduin voor de allerkleinsten.
Groeien doe je helemaal zelf, maar met de hulp van anderen was het nooit zo goed gelukt!

binnenkant de kleine boom

Een heel leuk boek is Allemaal de liefste van Sam McBratney & Anita Jeram (isbn 90 5637 620 9): Er waren eens een mamma beer en een pappa beer die elke avond tegen hun drie kleine beertjes zeiden: "Jullie zijn de liefste beertjes van de hele wereld."Maar op een dag begonnen de drie beertjes zich af te vragen wie van hen de allerliefste was. Ze konden toch niet allemaal de liefste zijn? Of wel?

Allemaal de liefste voork prentb

Een pareltje over identiteit is het boek Kikker is Kikker van Max Velthuijs (isbn 90 258 4845 1): Kikker is niet wit zoals eend, en kan ook niet vliegen. Rat kan heel goed timmeren en varkentje bakt de lekkerste taarten ter wereld. Haas kan dikke boeken lezen, maar Kikker? Wat maakt Kikker speciaal?

Kikker is Kikker voorkant prentenboek

Als je nou eens kon toveren dat je toveren kon, stel je voor dat je iets voor me toveren zou. Wat zou jij dan toveren voor mij?
Met deze vraag begint dit prachtige boek van Harmen van Straaten: Betoverd door jou. (isbn 90 499 2042 X)

betoverd door jou voorkant prentenboek

In het prentenboek Waarom jij er bent, van Wolf Erlbruch (isbn 90 451 0139 4) geven de hond, de bakker, de soldaat, de grootmoeder, de steen, de dood en als laatste de moeder, allemaal hun eigen antwoord op de grote vraag waarom jij er bent. Met het verstrijken van de jaren ontdekt iedereen steeds weer nieuwe, andere antwoorden!

Waarom jij er bent voork. prentb

EK

terug naar nieuwspagina

Artikelen in dit thema Stenen gaan leven I

Kapel: steek gratis kaarsje op

Steun Geloven thuis

Ben je een fan/vriendin van Geloven Thuis? Om door te kunnen gaan hebben wij jouw financiƫle steun hard nodig. Via deze button kun je ons (Adveniat) een bedrag schenken om de site mogelijk te maken. Word jij een vriend uit duizenden? Dankjewel!

Steun Geloven thuis

Gratis nieuwsbrief

Iedere maand leuke tips, knutsels en verhalen onder onze vaste rubrieken! Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de gratis nieuwsbrief.

Volg ons op facebook